עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

במירוץ היום יומי המטורף בחיינו מסתבר שאדם חייב שתהיה לו נישת בריחה כלשהי אני מצאתי אותה ואתם? חובב יין ברמ"ח איבריי ומנהל פורום טעימות עיוורות. מעת לעת תר לי בעולם ומטייל באזורי יין שונים ובהתאם גם סגנונות אוכל שונים. לא צריך להיות עשירים על מנת להנות ממנעמי החיים אבל צריך מעט רצון חובק דמיון לעשות זאת. אנסה להעביר לכם בבלוג זה חלק מחוויותי ומהרוח והאווירה של מסעותי.
מקווה שאצליח.
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון

גרנאש לא מה שחשבתם

16/01/2018 19:11
שרון תלמי
אחרי 9 שנים של העברת/הדרכת טעימות יין, מידי חודש בחודשו, לא קל להמציא את עצמך מחדש כל פעם ולא רק לחזור לאזורי הנוחות המוכרים והנחשבים. ובכל זאת תמיד המגמה לצאת ולחשוב מחוץ לקופסא וכך ביום חמישי האחרון ישבנו לנו הקבוצה הקבועה שלנו לוגמים גרנאש!!!

גרנאש אז מה חדש???

  באופן כללי זן הגרנאש נחשב בעבר הרחוק לשם רע בכרמי ישראל. זן שגדל באופן מאסיבי על הגפן וייצר נוזל תירוש דליל ותפל אבל זה היה אז, מאז קצת עברו הרבה מים בנהר ועם מגמת זנים ים תיכוניים בשנים האחרונות בשמי הייננות הישראלית, גרנאש תפס את מקומו בכבוד רב. לטעימה הזאת באתי עם זיכרון חיך, שמן הסתם הגיע יותר מכיוון האפלסיונים הצפוניים והדרומיים של עמק הרון וקצת למטה משם של לנגדוק רוסאיון. זן שלרב מגיע עם נוכחות ועושר טעמים ויוצר מסה ביין. לא אשקר - לרב מתחבר לסגנון הזה. ועם הרשמים והדפוסים האלה התחלתי לטעום את יינות הטעימה שלנו.

ומכאן חישוב מסלול מחדש...

גרנאש לא כמו שחשבתם!!!

Mentrida/Castile-La Mancha

מנטרידה הוא אזור שיושב בתוך האפלסיון של קסטיליה לה מנציה, הממוקם באזור מדריד/טולדו. למרות שלאזור ישנה היסטוריית עשיית יין ארוכת שנים, עוד מהמאה ה-12 הוא קיבל הכרת DO רק ב-1976 אך למרות זאת עשיית היין באזור לא התאפיינה בעשייה של יינות איכותיים, מרשימים או משהו ששווה התייחסות מיוחדת והכיוון נטה בעיקר ליינות שולחנים פשוטים. בשנים האחרונות שוטף את האזור גל של ייננים נמרצים, מרשימים ובעלי חזון, כגון: דניאל לנדי ופרננדו גארסיה, שהחליטו למצות את הפוטנציאל העצום הגלום במקום. זהו אזור פנטסטי ואולי הטוב ביותר בכל ספרד לגידול של גרנאש אשר מהווה כאן דומיננטית מרכזית, כ-80% מסה"כ גידול הענבים כאן. האזור מבחינה אקלימית מזכיר במקצת את ריברה דל דוארו. אזור מאוד חם בקיץ שיכול להגיע ל-45 מעלות ובחורף לרדת מתחת ל-0 אך להבדיל מריברה, מנטרידה משתרעת על אזור גבוה לרגלי הרכס של סיירה דה גרודוס בין 400-1200מ' מעל פני הים. האזור להבדיל מאפלסיונים ספרדים אחרים לא מכיל הרבה יצרני יין כאשר המרחק בין יקב ליקב הוא משמעותי. כמות הייצור כאן אינה גדולה ויקבים טובים נחשבים ומובילים עדיין אינם רב, ויחסית בחיתוליהם עדיין. בהתאם גם כמות היינות בשוק, יחסית זעומה. על בצירים מתיישנים כמעט ואין מה לדבר בכלל, פשוט טכנית לא קיימים. המחירים עדיין ברבם שפויים אך הביקוש לאזור גודל ובהתאם לגודל ההיצע שאינו גבוה, עליית המחירים בשנים האחרונות בהתאם. מזכיר במעט את Priorat.

מפת האזור

לטעימה עצמה:

 אז עם מעט האינפורמציה ואפס ידע והכרה אישית יצאנו לדרכינו.

 2015 Pies Descalzos - התחלנו דווקא ביין לבן, פחות טיפוסי לאזור,(כ-5% בסה"כ האזור). הזן הוא: Albilio  זן מקומי וייחודי לאזור, נפוץ בעיקר בממסכים ביחד עם ויורה ומקבאו. אף מאוד ארומטי, פרחוני, ורדים שהלך והתעצם בכוס. בפה מעט נפילה ביחס לאף, חסרה מעט חומציות ועוד קצת נפח לגוף. קצת מימי מידי לטעמי אך סה"כ מעניין.

Reina de los Deseos 2015 - בטעימה עיוורת כנראה לא הייתי מנחש שמדובר בגרנאש אולי לכיוון של פינו מודרני במקצת. אף מעט סגור עם ריחות ירקרקים קלים של עץ אורן. בפה חומצה טובה ברקע, טעמים של ציפורן עם מעט דובדבן, גוף בינוני פלוס. היין עשוי טוב ללא ספק אך עדיין מאוד צעיר וקשה לשפוט אותו בצורה הוגנת. מה שכן ללא ספק יהיה מסקרן לנסות אחד נוסף בהמשך.

2014 Monos Viticultures La Danza del Viento

Vs.

פלדשטיין גרנאש 2014

כאן היה מדובר בפלייט השוואתי עיוור ולנסות לתת משחק/טוויסט והשוואה במעט בין 2 סגנונות גרנאש שונים. היין של אבי מאוד אקספרסיוניסטי עם אף מאוד מורכב, נעים ומפתה. בפה לעומת זאת טענתי גם בעבר, שהיין טיפה השתנה לי מאז טעמתי אותו לראשונה לפני שנה וחצי והדגיש לעומת מקבלו הספרדי בשלות יתר והורגש שמדובר ביין מאזור חם יותר. הספרדי עם אף מעט דומה אך עצור יותר וקמצן. בפה לעומת זאת גרנאש הרבה יותר מרוסן ומורכב עם חומצה טובה שתיקח אותו הרבה שנים קדימה אך נכון לנק' הזמן העכשווית בה שתינו אותו עדיין אינו ב-peak מוכן לשתייה לטעמי.

***אגב כמעט רב הטועמים זיהו דיי מהר יחסית ובעיני אפילו מפתיע את היין של אבי כישראלי ואף יותר מזה טענו שאם אכן מדובר ביין כחול לבן אז היחידי שנראה להם מתחת למעטה הכסות הוא כנראה היין של אבי.

Rey Moro, Comando G 2015 - יין הערב ללא ספק על סף השלמות בעיני ואנחנו מדברים עוד על 2015 בלבד. מהות השם קומנדו G הוא ע"ש סדרת הפנטסיה המצוירת ששודרה בארץ בשנות ה-80 G force, ומשמועותו מבחינת המהות הינו: שומרי הגרנאש. שתי הייננים המוכשרים, דניאל לנדי ופרננדו גארסייה חברו יחדיו למיזם המשותף שלהם ביקב הנ"ל בשנת 2008 ומטרתם הייתה ליצור גרנאש אולטימטיבי מאזור שבעיניהם יכול להוות את "הפינו נואר הספרדי".

 אף של תותי בר עם זרדים לא משתלט ומתחנף יתר המידה. בפה הרמוניה נכונה פרי טוב לעץ,(12 חודשי יישון בחביות של 500-700 ליטר צרפתיות),מעט דובדבנים, חמוציות ופרי אדום. יופי של יין.





לסכום: אזור עלום מתחת לרדאר הספרדי המוכר. אזור בהתהוות שלבטח עוד נשמע עליו בהרחבה בהמשך. להבדיל מגרנאשים יידועי שם ומוכרים כגון: עמק הרון, לנגדוק רוסליון, ישראל וכדומה מדובר כאן בגרנאשים שונים בתכלית. הפרי כאן והעשייה מייצרת גרנאש מאוד מתון ומבוקר, ישנה מורכבות עשירה ומעניינת של היין. כמעט ולא נמצא כאן מן הייננות העולה,(לפחות מאלו שאנחנו טעמנו), גרנאשים הנוטים לעוצמתיות, דומיננטיות, תחושת מתיקות ברקע ואלמנט ה"פאנקיות".


 


גרנאש לא מה שחשבתם


 


לנוסעים ספרד ממליץ לשים יד על בקבוק כזה או אחר ולנסותו. אגב הרבה לא תמצאו שם.


 


 




edya
edya
16/01/2018 22:28
וואי וואי איזה חשק ליין עשית לי
על מנת לכתוב תגובה יש להתחבר לאתר, או אם אינכם עדיין רשומים הרשמו בחינם.