עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

במירוץ היום יומי המטורף בחיינו מסתבר שאדם חייב שתהיה לו נישת בריחה כלשהי אני מצאתי אותה ואתם? חובב יין ברמ"ח איבריי ומנהל פורום טעימות עיוורות. מעת לעת תר לי בעולם ומטייל באזורי יין שונים ובהתאם גם סגנונות אוכל שונים. לא צריך להיות עשירים על מנת להנות ממנעמי החיים אבל צריך מעט רצון חובק דמיון לעשות זאת. אנסה להעביר לכם בבלוג זה חלק מחוויותי ומהרוח והאווירה של מסעותי.
מקווה שאצליח.
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון

לבן על הבלאן

01/08/2017 22:31
שרון תלמי

 יום חמישי האחרון, שיא החום התכנסנו ברחובות, קבוצת היין שלי ושל אסף לטעימה לבנה של שאנין בלאן. האמת שעד כה התוודעתי לשאנין בלאן בעיקר דרך ג'יימס של זאב דונייה ועוד מס' שאנינים פשוטים יחסית מדרא"פ ומצרפת בכלל. הפעם התמקדנו במקור, עמק הלואר ולא סתם אלא באפלסיון Vouvrayשהנו ה- hard core של שאנין בלאן.

  Vouvray הנו תת אזור בתוך האפלסיון, touraine, האפלסיון מוגדר כ-AOC ומוקדש כמעט כל כולו לזן שאנין בלאן וזן ה- Arbois שהנו זניח ביותר. ייצור היינות ב-Vourvay מאוד עשיר ומגוון ותלוי באופן ישיר למזג האוויר. בשנים הקרות יותר העשייה תטה לכיוון מבעבעים ויבשים ובשנים חמות לעומת זאת ליינות מתוקים וחצי יבשים, הנקראים Moelleux, קינוח בסגנון סוטארן. אלה יינות בעלי יכולת התיישנות ארוכת שנים. vouvray ממוקמת לצד הגדה הימנית של הלואר בסמוך לעיר Tours, האזור יושב על מעין סוג של הר שולחן מוקטן, בסמוך למס' הסתעפויות של הנהר עם נהרות נוספים. זרמי המים שנוצרים בהסתעפויות אלה עם נהרות נוספים, יוצרים למעשה מעין מיקרו אקלים שבזכותו למעשה נוצרים התנאים להיווצרות פטריית ה- Botrytis Cinerea הגורמת לרקבון האציל, ממנו מיוצרים יינות הקינוח.

האקלים בבסיסו באזור הנו יבשתי עם מעט השפעה ימית של האוקיאנוס האטלנטי. סדר גודלו של האזור הנו 5000 אקר ומהווה בצרפת את אזור גידול השאנין בלאן הגדול ביותר למעט Anjou. הבציר ב- Vouvray הוא מהאחרונים שנבצרים בצרפת והוא מסתיים בנובמבר, כאשר הענבים ליינות המתוקים נבצרים בבציר ידני. 

 הייצור באזור מגיע לטווח של מיליון ארגזים בשנה עם עשייה מינימליסטית, נטייה לתסיסה טבעית ופחות מלולאקטית. רב היינות מיושנים מעט בעץ ואם כבר בעץ אז משומש. היישון עצמו הולך יותר להתיישנות בתוך הבקבוק עצמו ויינות מבעבעים מיושנים בשיטה שמפיין המסורתית.

 ענבי שאנין בלאן ב-Vouvray מאופיינים בחמיצות גבוהה מאוד. ביינות היבשים החמיצות תהיה גבוהה יותר מיינות הקינוח וגובה החמיצות יהווה פקטור לאורך התיישנות היין.

 בVouvray קיימת ייננות מודרנית שחלקה רווחת באזור על מנת ליצור נגישות ליין מעט מוקדמת יותר.

רמות מתיקות:

sec- יין יבש פחות מ-4 גרם לליטר.

demi sec- חצי יבש הנע בין 4-12 גרם סוכר לליטר.

Moulleux- יין מתוק בין 12-45 גרם סוכר לליטר.

sec- יין קינוח ברמה אחת מעל הקודם, מכיל מעל 45 גרם סוכר לליטר.


אז מה היה לנו:

בסופו של ערב כאירוניה דווקא יינות Anjou שהובאו על מנת לתת ממד השוואתי ליינות מ-Vouvray גנבו ממנו את ההצגה.

Domaine Huet- מבעבע מאוד מפתיע מעניין, אף טחוב עשיר, גוף מלא, חומציות טובה, יופי של יין.

Domaine Vincent Carem 2013- שנה שלוותה בברד ופגעה קשות בבציר. יצרן בוטיק קטן. יין מאוד יבש בפה, עשוי טוב עדיין צעיר מידי לשתייה.

Clos de la Bergerie Nicolas Joly 2014- יצרן מאוד נחשב בלואר ובכלל ויקב ביודינמי. נתחיל בזה שהיין סופר צעיר וטרם מוכן לשתייה אך מאוד מסקרן ופוטנציאלי. טעמים ירקרקים אתרוגיים, חומציות חזקה, מעט הגזה קלה, סיומת ארוכה. 

Litus eric morgant- אחד מהיינות המוצלחים ביותר בערב. אף חזק של גבינה כחולה, מאוזן עשיר, חומציות טובה.



  


על מנת לכתוב תגובה יש להתחבר לאתר, או אם אינכם עדיין רשומים הרשמו בחינם.